Om oss

Hej Jag heter Pehr Bolin och jobbar och bor på Gotland, jag och några vänner bildade föreningen Radio Visby som är en opolitisk och ideell förening med Gotländska rötter.

För tjugo år sedan 1994 fick jag uppdraget att vara med att starta upp Gotlands första kommersiella radiokanal som hade just de visioner som jag hade, nämligen en lokalproducerad musikkanal med lokala nyheter och en stark lokal förankring. Det fungerade några år men blev mer och mer övertagen av ”fastlänningar” och tillhör nu ett av de stora radionätverken utan någon som helst lokal förankring! Tyvärr så har de stora drakarna tagit över de komersiella kanalerna i hela Sverige där det ”bara” handlar om pengar och inte så mycket bra och kul radio.

Det finns fortfarande möjlighet att starta radiokanaler och när det nu finns en ledig frekvens på Gotland för just närradio så tänkte vi ”varför kan inte vi försöka att skapa en musikkanal med gotländska rötter där man får höra all världens musik”. För det är ju det som fattas, en radiokanal utan flabb och trams varje morgon och bara musik.

Radio Visby är en musikkanal utan hysteriska och flabbiga programledarare, Radio Visby kommer öppna upp för olika musikstilar både utländsk och svensk men naturligtvis Gotländsk musik. Årtalen och musikgenre som omfattas är ALLT! En och annan standup artist kommer också dyka upp.

Så ställ dig frågan: När hörde du en Beatles låt sist i någon radiokanal? Radio Visby spelar inte den där kända låten fyrtielva gånger per dag utan Radio Visby spelar musik med ett mycket brett spektrum så att man kan få upptäcka andra låtar och musikstilar från hela världen.

Vi kommer då och då utefter resurser sända specialprogram som kan handlar allt möjligt.

Vi kommer direktsända vissa lokala evanemang från ön om våra resurser tillåter.

Du som lyssnar kommer också vara en stor del av kanalen då vi vill att just du som lyssnar ska kunna påverka kanalens utbud. Du kanske vill ha mer konstig fusionsjazz på nätterna, eller mer Barry White till myskvällarna. Vi kommer snabbt anpassa oss utefter vad du tycker som lyssnare för det är ju du som ska lyssna. Så maila oss en rad redan nu vad just du vill höra i din radio. info@radiovisby.se eller gå in på www.facebook.com/radiovisby